Spödbakat

Startat av Snurre, dec 30, 2023, 08:57 PM

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Från ett till fem, vad tycker du? 5 är bäst

1 Ursh
0 (0%)
2 Si så där
0 (0%)
3 Helt okey
0 (0%)
4 mycket gott
1 (100%)
5 Superbt
0 (0%)

Antal personer som röstat: 1

Omröstningen har avslutats: feb 01, 2024, 12:25 AM

Snurre

Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd.

Skär fisken i portionsbitar och torka av dem.
Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en skål  och häll panko på en tredje tallrik.
Doppa fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme 2-4 min på varje sida, beroende på hur tjock fisken är.

Erik


Fluris

Ja, sen kan man använda citronpeppar eller pressa citron över, det ger en extra piff. ;)